Sundhed er ikke alfa og omega

Hvis du har hørt om alfa- og omega-fedtsyrer og spekulerer på, om du har brug for dem i din kost, så bliver du måske overrasket over at høre, at de ikke er den magiske kugle til alle dine sundhedsproblemer. Faktisk er sandheden, at de ikke engang er nødvendige, og der er andre ting, der er langt mere effektive.

EPA og DHA er vigtige omega-3 fedtsyrer

Der er en stor mængde forskning og beviser, der understøtter fordelene ved omega-3 fedtsyrer for sundheden. Disse fedtstoffer har en bred vifte af roller, herunder at forbedre hjernens sundhed, mindske inflammation, reducere allergier og forebygge hjerte-kar-sygdomme.

De bedste kilder til EPA og DHA er fisk og skaldyr. Befolkninger, der ikke spiser fisk og skaldyr, får dog ofte ikke nok af disse vigtige fedtstoffer. For eksempel spiser kvinder i USA kun omkring 86 milligram omega-3 parring dagligt. Det er omkring halvdelen af mængden af den anbefalede dosis, ifølge kostvejledningen for amerikanere.

ALA er den mest almindelige omega-3 fedtsyre i de fleste vestlige kostvaner
Der findes mange forskellige typer af omega-3 fedtsyrer. De to vigtigste er DHA og ALA. Begge findes i fisk og plantekilder.

DHA er en langkædet PUFA, der er afgørende for hjerne- og øjenudvikling hos babyer og børn. Det findes i fiskeolier og i alger.

EPA er en anden vigtig type omega-3 fedtsyrer. Det findes hovedsageligt i fiskeolier. Ud over dets betydning for hjernens og nethindens udvikling, spiller det også en vigtig rolle i bekæmpelsen af inflammation.

DHA og EPA er begge essentielle næringsstoffer, men i den vestlige kost spises de normalt ikke i tilstrækkelige mængder. Derfor er et lavt indtag af omega-3 fedtsyrer forbundet med flere sundhedsproblemer.

Ytringsfrihed er alfa og omega for amerikansk demokrati
Den første ændring, vedtaget den 15. december 1791 som en del af Bill of Rights, garanterer ytringsfrihed. Dette er et vigtigt element i et levende demokrati. Det giver amerikanerne en "kontrolfunktion" mod regeringens overskud.

Retten til ytringsfrihed giver enhver amerikansk statsborger ret til at udtrykke sine meninger. Det er også grundlaget for vores stemmeret. Men som med alle aspekter af vores demokrati opstår der nye spørgsmål. Her er et par stykker.

Den mest almindelige form for tale, som regeringen begrænser, er politisk tale. Typisk kræver regeringen en tilladelse til at afholde et møde, et møde eller en ceremoni.

A.O.A. medlemmer er højst sandsynligt medlemmer af det republikanske parti

AOA, eller American Osteopathic Association, er den ældste overlevende lægeforening i Amerika, og den går stadig stærkt. Blandt dens mange anerkendelser er AOA blevet anerkendt som årets nationale lægeforening i hver af dens tre afdelinger og medlem af den eftertragtede gyldne lægeklub. Dens medlemskab består af læger, beboere og stipendiater. Blandt dens rækker er nogle af de bedste medicinske hjerner i landet, at dømme efter deres forskning, publikationer og konferencer. Dette gør organisationen til et godt hjem for en god gammeldags debat og en fremragende mulighed for netværk.

A.O.A. valg finder sted
Alpha Omega Alpha Honor Medical Society fremmer ekspertise inden for akademikere, forskning, service og ledelse. Den stræber efter at overvinde implicitte skævheder og at fremme mangfoldighed og inklusion i medicin. Ud over dens vægt på ekspertise inden for akademikere arbejder den for at forbedre sundhedsoplevelsen ved at fremme studerendes og fakultets engagement i samfundstjeneste.

AOA er åben for læger, beboere, studerende og fakulteter. For at være berettiget skal et medlem være i de bedste 25 % af sin klasse. Berettigelse er baseret på en række faktorer, herunder evnen til lederskab, service til skolen, skolastiske præstationer, etik og professionalisme.

At tage omega-3-rige fødevarer er ikke alfa og omega
Omega-3 fedtsyrer er livsvigtige for kroppen. De kan findes i fisk, havliv og planteolier. Selvom der er udført en række forskellige undersøgelser af deres fordele, har der ikke været nogen klare beviser, der forbinder omega-3 kosttilskud til hjertesygdomme, slagtilfælde, gigt eller demens.

Det er dog vigtigt at huske, at det stadig er op til dig at beslutte, om du vil tilføje mere omega-3 til din kost. Du bør kontakte din læge for at få råd om, hvor meget du skal tage, og hvilke fødevarer du bør spise.


Udgivet i Uncategorized