Hvad har ellers indflydelse på væksten i fodbold?

Ud over pengeinvesteringer er andre former for kapital lige så vigtige. Den rigtige form for ejerskab afhænger af en forståelse af fodboldens økonomi. Det rigtige valg afhænger af investor- og klubstrategier, datamodeller, algoritmer og princippet om, at vinderen tager alting. Ikke desto mindre bidrager alle disse faktorer til fodboldens vækst. I denne artikel vil vi se på nogle af de andre faktorer, der påvirker væksten i fodbold.

Pengestrømmenes indvirkning på fodboldens vækst

Fodboldens vækst i det seneste årti har været drevet af rekordstore pengestrømme til de øverste rækker i europæisk fodbold. Private equity-investeringer og udenlandsk ejerskab er kommet ind i den bedste række. Transfers bliver dyrere, efterhånden som rige ejere og virksomhedsledere bliver mere involveret. Denne øgede pengestrøm har imidlertid en negativ indvirkning på fodboldens vækst og konkurrence. De rigeste klubber er nu de eneste, der kæmper om titlerne.

I takt med at omkostningerne ved fodbold er steget i løbet af det sidste årti, er lønniveauet også steget. I takt med at flere indtægter passerer gennem systemet i form af lønninger, vil denne tendens sandsynligvis fortsætte. Væksten i tv-rettighederne har ført til en stigning i antallet af fodboldagenter, som er nogle af de mest magtfulde personer i spillet. I øjeblikket arbejder FIFA på at regulere disse agenter og gennemføre nye regler inden 2020. Disse agenter har en direkte indvirkning på fodboldens vækst, hvilket gør dem til en vigtig faktor.

SROI-modellens indvirkning på fodboldens vækst

UEFA GROW-programmet, som er en central platform for forretningsudvikling for UEFA's medlemsforbund, har for nylig tilpasset SROI-modellen til udvikling af græsrodsfodbold. SROI-modellen er en ramme til vurdering af de samlede samfundsmæssige fordele ved massedeltagelse i fodbold på fire nøgleområder. Den ser på de økonomiske, sociale og kulturelle virkninger af fodbold på nationen. Den identificerer også de områder, hvor massedeltagelse i fodbold har vist sig at være gavnlig.

Resultaterne af SROI-modellen har konsekvenser for fremtidige drøftelser med eksterne interessenter og regeringen. F.eks. sørger J. League-klubberne for aktiviteter i deres hjembyer med henblik på udvikling af den japanske sportskultur. Disse aktiviteter er ikke kun synlige, men bidrager også til at udvikle lokalsamfundene. Ud over at identificere programmernes indvirkning på samfundet hjælper SROI-rammen klubberne med at evaluere deres fordele og virkninger. For at evaluere effektiviteten af græsrodsfodboldprogrammer bør lokale fodboldforeninger tage hensyn til tilgængelighed.

Den teknologiske udviklings indvirkning på fodboldens vækst

En nyere undersøgelse fra Center for Sport and Management på Otto Beisheim School of Management i Düsseldorf kaster lys over teknologiens indvirkning på fodboldens vækst. Forskningsholdet undersøgte repræsentanter for FIFA og fodboldforbund i hele verden og tog hensyn til lokale forhold såvel som til den globale udvikling af spillet. Rapporten er en nyttig reference for FIFA og dets medlemsforbund.

Selv om de grundlæggende fodboldregler ikke vil ændre sig, vil de teknologiske fremskridt helt sikkert forbedre oplevelsen for både fans og spillere. Selv om teknologien aldrig vil ændre spillet fuldstændigt, kan den helt sikkert forbedre spilleroplevelsen og spillets generelle vækst. Teknologien er kommet langt siden sportens tidlige universelle regler. Fremtiden for fodbold ser lys ud. Teknologien hjælper sporten med at vokse og udvikle sig og vil sandsynligvis fortsætte med at gøre det.

Indflydelse af antisemitisk og racistisk adfærd på fodbold

Der er en voksende bekymring over den antisemitiske og racistiske adfærds indvirkning på fodboldens vækst. I en nyligt afviklet kvalifikationskamp til Europa League spillede Eintracht Frankfurt mod Racing Strasbourg. Begge holds fans råbte antisemitiske sange, og i halvlegen blev en tilskuer bortvist for at have kastet injurierende bemærkninger mod Raheel Sterling. Selv om disse episoder ikke er isoleret til England, er de også et tegn på problemet i andre europæiske lande.

Den antisemitiske og racistiske adfærd inden for engelsk fodbold har været et emne, der har givet anledning til bekymring i mere end to årtier. I det sidste årti er der opstået en dedikeret anti-racistisk bevægelse i det engelske fodboldlandskab, men antisemitismen i fodboldkulturen er fortsat underbelyst. I 2011 behandlede en film med titlen Kick It Out antisemitisme i fodboldkulturen. Men selv om filmen behandlede antiracisme i fodboldkulturen, har dens effekt været sporadisk. Antisemitisk adfærd er fortsat et forsømt forskningsområde.


Udgivet i Uncategorized